penktadienis, sausio 19, 2007

Windows Vista Lietuvoje2

Sesija baiginėjas, atsirada vis daugiau laisvo laiko:) Dar vieną kursinį apginam ir dar vienas egzas ir jau tada grįžtam prie naujienų rašymo:) Ir žinoma - po truputi ruošiamės atskiro tinklapio startui. Bet, tai - vėliau.

Apžvelgsiu Microsoft veiklą Lietuvoje, kuri po truputi įsibėgėja. Nežinau, arba aš nemačiau, arba tikrai seniau nebuvo lietuviško tinklapio apie "Office", o dabar ir jau visas - "Office online" atsirado. Smagu. Žinoma, visas tinklapis paremtas naujojo Office 2007 vaizdavimo stiliumi. Patogu. Tinklapyje taip pat lietuviškai aprašomos svarbiausios Office 2007 funkcijos.



Taip pat - pateikiamos šiokios tokios žinios apie Windows Vista. Nuo "10 dalykų, kuriuos Jums reikia žinoti apie Windows Vista įdiegimą" iki "Sužinokite daugiau apie Windows ir Linux". Kaip čia suprasti? Trumputė ištrauka iš straipsnio "Praktika rodo, kad programinės įrangos kaštų įvertinimo srityje gausu klaidingų stereotipų. Labiausiai iš jų paplitęs įsitikinimas, kad išlaidos kompiuterio programai apsiriboja jos licencijos įsigijimu". Ir net gi tyrimas "Kas saugesni – Windows ar Linux?". Na tikrai yra ką paskaityti:) Tiesa tai ar netiesa - jau kiekvienam spręsti pagal save.


Na ir dar vienas labai šaunus dalykėlis žmonėms, kurie mėgsta kūrybą, sunkų darbą bei laimėjimus - "Korea 07 Imagine Cup". Apie šį jau beveik tradicinį Microsoft konkursą tikriausiai pasakoti nereikia niekam, nors - galiu papasakoti: Konkursas „Imagine Cup“ pradėtas rengti prieš 4 metus, jame jau dalyvavo daugiau nei 100 000 studentų iš daugiau nei 100 šalių ir regionų. Šiais metais dar daugiau studentų sieks pergalės devyniuose konkursuose, suskirstytuose į tris kategorijas, iš kurių kiekviena atspindi šių metų temą, kuri beje yra „Įsivaizduokite pasaulį, kuriame technologijos atveria kelius siekiant geresnio išsilavinimo“.

Taigi, siūlau netingėti ir sudalyvauti:)




Komentarų nėra: