pirmadienis, sausio 15, 2007

Piratebay.com nori tapti šalimi

PirateBay.org savininkai paskelbė apie savo planus tapti valstybe, o dar tiksliau - piratų valstybe. Šiam tikslui įgyvendinti jie nusprendė įsigyti žmogaus rankų darbo "salą" pavadinimu "Sealand". Kaip ta sala atrdo, matote paveiksliukeMirkt Ši sala randasi prie Anglijos krantų ir kol kas neturi jokių suvenerių teisių.

PirateBay.org savininkai planuoja įsigyt šią salą bei joje patalpinti visus savo serverius. Kaip jie patys rašo savo tinklapyje: "Aukokite pinigus ir tapsite mūsų šalies piliečiu. Forume galite diskutuoti apie šios šalies funkcionavimą ir vidaus taisykles. Tai turetų būti šauni vieta visiems, kas turi greitą Interneta, jokių autorinių teisių ir VIP narystė tinklapyje The Pirate Bay."

Nežinoma - ar įmanoma taip įkurti nuosavą šalį. Net jei ir pavyktų įsigyti šią "salą", neaišku ar nors viena pasaulio valstybė pradės diplomatinius ryšius ar pasirašys kokią sutartį.

Jei savininkams nepavyktų įsigyti "salos", jie planuoja pirkti mažesnę "salą" ir ją versti savo valstybe. Kol kas ši "sala" vertinama ~$2 000 000 000. Šią akimirka jau paaukota salos pirkimui $13 714.

p.s. Jei tokia sala ištikro atsirastų, nemanau, kad JAV autorinių teisių industrijai neužtektų jėgų įtikinti prezidentą Bushą suduoti karinį smūgį tokiai teroristinei valstybeiŠypsena

Šiaip ar taip - bus smagu stebėti kas iš viso šito gausis.

Pagal: dailytech.com

Komentarų nėra: