trečiadienis, sausio 10, 2007

Apple iPhone

Galvojau neteks nieko parašyti iki Vasario pradžios, bet negaliu nieko rašyti, kai pasirodė toks dizaino, technologijos ir belenko kito stebuklas Apple iPhone!


Po daugiau nei metus trukusiu spėliojimų, prielaidų, bandymų įsivaizduoti kaip tai gali atrodyti - arčiausiai tiesos buvo tie, kurie įsivaizdavo naująjį Apple gaminį kaip ištisinį ekranui jautrų ekraną.

Jei iPod sukrėtė mp3 pasaulį ir tapo visų laikų geriausiu mp3 grotuvo žvelgiant tiek iš dizaino, tiek iš funkcijų gausos, tiek iš patogumo naudos (neverkšlenkit iRiver, Creative ar kitų pigių grotuvų savininkai, bet taip jau yra:)). Tai dabar toks pats sukrėtimas laukia mobilių telefonų pasaulio - ateina iPhone. Jei prieš pora metų kompanija Motorola šokiravo daugumą mūsų su savo V3 Razr dizainu, tai dabar lygiai tą patį, tik daug didesniu mastu padarė Apple.

Ypatingas, mielas iš patrauklus įrenginys tėra 11,6 milimetrų storio, turi 480 x 320 raiškos, 3,5 colio dydžio plačiaekranį ekraną su jautrumu dvigubam paviršiaus lietimui, 4GB arba 8GB vietos, 2 megapikselių fotoaparatą, BT 2.0, EDGE, A2DP, WiFi (b ir g), EDR. Gaila, kad nėra 3G suderinamumo, nors tai gal ir logiška, nes milžiniška JAV rinka (kuriai pagrinde ir skirtas šis telefonas) dar pilnai nesinaudoja 3G.

Ekranas valdomas pirštų gestais, todėl visiškai nebereikia "piešimo pagaliukų", o tam skirta programinė įranga tikrins ar nesuklydote rinkdami tekstą QWERTY klaviatūra.

Telefonas net nežinau kaip, bet sugeba "pavežti" OSX operacinę sistemą suderinamą su Widgets, Google Maps, Safari, iTunes ir t.t. Apple taip pat pasirašė sutartį su Yahoo, todėl pastaroji vartotojams duos nemokamą IMAP pašto dėžutę.

Žinoma, neapseita be įvairiausių sensorių, kurių daugumos neturi joks telefonas;) Žinoma, ekrano apšvietimo jautrumą pagal šviesos kiekį jau matėm, bet ar matėt artumo jutiklį, kuris išjungia telefono apšvietimą kai jis priartėja prie ausies? Žinoma, taip pat yra ir automatinis jutiklis telefono pozicijai nustatyti - vertikali ar horizontali ir automatiškai pakeisti vaizdą.

Žadama, jog telefono baterija laikys 5 valandas kalbant ar žiūrint filmus, 16 valandų klausantis muzikos. Taigi, naudojant su protu - telefonas laikys 3-4 dienas.

Amerikoje šis telefonas bus parduodamas birželio mėn. ir su 2 metų sutartimi kainuos $499 bei $599 atitinkamai 4Gb ir 8GB modeliai. Europoje šis telefonas oficialiai pasirodys tik ketvirtame ketvirtyje.

Pagal: Apple | Gsm Arena

Komentarų nėra: