trečiadienis, lapkričio 15, 2006

Windows Sideshow

Benaršydamas aptikau labai įdomų straipsnį apie Windows Vista funkciją - SideShow, kuri kol kas visų yra kaip ir pamiršta, nes rinkoje nėra pakankamai su ja suderinamų įrenginių. Daugelis tikriausiai prisimena apie ASUS W5Fe nešiojamo kompiuterio prototipą su dvigubu monitoriumi - vienas, ten kur ir priklauso būti LCD monitoriui nešiojamame kompiuteryje, o kitas - ant korpuso išorės. Apie šį modelį buvo rašyta ir šiame tinklapyje.

Taigi, labai gali būti, kad tokiems įrenginiams priklauso ateitis, o išimamas išorinis ekranas, ne tik ekranas, bet kartu ir delninukas. Pažvelkime į paveiksliuką:


Matome paprastą nešiojamą kompiuterį, o vėliau mūsų ekranėlį - atjungus jį nuo kompiuterio galime naudoti jį kaip atskirą nešiojamą media grotuvą ar vaizdo grotuvą, o kai jis nebereikalingas - prijungti jį atgal prie nešiojamo kompiuterio baterijos įkrovimui. Be grotuvo, galime skaityti gautus elektroninius laiškus, susidaryti dienotvarkę ir t.t.

Kol kas šiuos įrenginius pasiryžusi gaminti kompanija PortalPlayer, kurią neperseniausiai įsigijo Nvidia. Šiek tiek seniau PortalPlayer bendradarbiavo su kompanija Apple gaminant iPod grotuvus.

Taigi, tokia ta ateities nešiojamo kompiuterio koncepcija. Beje, visai nesunku įsivaizduoti, jog mažasis nešiojamo kompiuterio draugas su laiku gali įgyti ne tik delninuko funkcijas, lietimui jautrų ekraną, bet ir telefono funkciją.

Remiantis: Long Zheng ir MSDN

Komentarų nėra: