trečiadienis, lapkričio 15, 2006

AMD keturių branduolių procesoriai

Dar vakar klausiau "Kur AMD žiūri?". O šiandien jau sulaukiau ir atsakymo, skaitome žemiau:)

AMD planuoja pristatyti savo 65nm procesorius jau artimiausiu metu, o kartu - ir naujus pavadinimus. Naują "Stars" produktų seriją sudarys: Agena FX, Agena, Kuma, Rana ir Spica branduoliai. Visi "Stars" šeimos procesoriai turės HyperTransport 3.0 architektūrą suderinama ir su senesne HyperTransport 1.0. Tikimasi, kad dėka HT 3.0 architektūros, procesorius su lustų rinkiniu bendraus beveik dvigubai sparčiau. Padidėjęs pralaidumas yra labai svarbus tiek PCIe 2.0, tiek ateities vaizdo kortos ir procesoriaus hibridams, tiek kelėtos branduolių procesoriams.

Be HyperTransport 3.0, "Stars" šeimos procesoriai pasižymės 128-bitų slankiojo kablelio bloku kiekviename branduolyje, suderinamumas su DDR2-1066, SSE4A instrukcijomis bei padalinamą energijos vartojimą. Padalintas energijos vartojimas pasižymi tuo, jog procesorius ir vidinis šiaurinis tiltas galės dirbti atskirais greičiais bei naudos skirtingą įtampą.

"Stars" šeima naudos socket AM2+, tačiau bus ir atgalios suderinama su AM2 jungtį turinčiomis motininėmis plokštėmis (tačiau, dėl jose naudojamo HT 1.0 procesoriai veiks ne taip efektyviai).

Pirmieji keturių branduolių AMD procesoriai (Agena bei Agena FX) pasirodys tik 2007 metų trečiame ketvirtyje, kiekvienas iš jų turės bendrą 2MB L3 atmintį dalinamą tarp visų keturių branduolių. Tuo pačiu laiku pasirodys ir Kuma procesorius, kuris bus 2.0-2.9 Ghz dažnio, 1MB L2 atminties bei 2MB dalinamos L3 atminties.

Taigi, tokie tie AMD planai kitiems metams. Asmeniškai manau, kad šie parametrai yra nuostabus tik tuo atveju, jai procesoriai pasirodys poryt, o artėjant prie 2007 pabaigos, manau jie nieko nebestebins, nes Intel tokiu laiku jau bus pristačiusi antrą savo keturių branduolių procesorių kartą. Tačiau, ateis laikas ir pamatysime kas ką bei sulauksim kainų mažėjimo

Pagal: Dailytect

Komentarų nėra: