penktadienis, lapkričio 03, 2006

Microsoft ir Novell partnerystė

Tokio siurprizo tikriausiai niekas nesitikėjo! Microsoft ir Novell surengė bendrą spaudos konferenciją, kurioje pranešė apie Microsoft bendradarbiavimą su Novell. Pasirašytoje sutartyje nurodoma, jog iki 2012 metų bus kartu kuriama ir tobulinama Windows ir Linux operacinės sistemos, o Novell SUSE Linux bus ta distribucija, kurią rekomenduos pats Microsoft, kuri bus suderinama su Windows ir galiausiai - abipusis susitarimas, kad nebus jokių konfliktų dėl patentų.

"Aš suprantu, kad Linux vaidina ir vaidins svarbų vaidmenį IT infrastruktūroje bei pas daugelį mūsų klientų" kalbėjo Microsoft generalinis direktorius Steve Ballmer, per konferenciją San Franciske. "Šios sutarties techniniai aspektai smarkiai pakeis ir patobulins suderinamumą tarp Windows ir Novell SUSE Linux".

Abi kompanijos sutarė plėsti šias sritis: virtualizaciją, dokumentų formatų suderinamumą bei tinklo paslaugas, kurios gali kontroliuoti fizinius ir virtualius serverius. Abi korporacijos plėtos virtualizaciją abejoms platformoms, taip pat ir sujungiant Microsoft Active Directory su Novell eDirectory. Nepamirštas ir OpenOffice, kompanijos sieks, kad dokumentai būtų vienodai atvaizduojami tiek Office 2007, tiek OpenOffice programose.

Sutartis apėmė ir intelektualinę nuosavybę: Microsoft negalės kelti pretenzijų dėl patentų SUSE Linux vartotojams, o Novell - negalės daryti to paties su Windows klientais. Microsoft taip pat privalės išpirkti 70 000 "kuponų" su vienerių metų SUSE Linux palaikymu ir atnaujinimu ir išdalinti juos - savo klientams, taip siekiant, kad jie pasirinktu SUSE Linux distribuciją.

Ir galiausiai, sandėrio finansinė pusė - Novell privalės mokėti Microsoft korporacijai tam tikrą procentą nuo kiekvienos atviro kodo programos pristatytos vartotojui.

Pagal: BetaNews

Komentarų nėra: