penktadienis, kovo 31, 2006

Ploniausias ir lengviausias pasaulyje

Kompanija Samsung pristatė pasauliui nešiojamąjį kompiuterį X1, kuris kol kas yra lengviausias ir ploniausias 14 colių plačiaekranis nešiojamas kompiuteris. Jis sveria tik 1,7 kg, o patvarus magnio korpusas tik 19.2 mm aukščio.

Tačiau įspūdingas jis ne tik iš išorės, tačiau ir iš vidaus. Kompiuteryje plaka paskutinės kartos Centrino X procesorius, kartu su i915 čipsetu, bei DDRII 400Mhz veikiančia atmintimi. Tokie dalykai kaip Bluetooth, WLAN yra savaime suprantami.

14 colių plačiaekranis skystų kristalų ekranas pasižymi unikalia Samsung vaizdo technologija "Digital Natural Image", kurį daro vaizdą aiškiu ir kontrastingu, o DNSe technologija (Digital Natural Sound Engine) suteikia gyvo garso skambesį kolonėlėms.

Tačiau, tai nėra didžiausios naujienos. Samsung X1 turi tokį dalykėlį, kaip "AV Station Now", kuris leidžia akimirksiu peržiūrėti DVD filmą, ar klausytis CD, tiesiog įdedate diską, spustelite "instant-on" klavišą ir žiūrite tai, kas jums patinka.

Kartu su kompiuteriu gausite ir nuotolinio valdymo pultelį. Atskirai riektų paminėti klaviaturą, kuri yra kompiuterio priekyje, skirtingai nuo daugelio modelių. Taip pat - dviguba baterija leis jums pamiršti energijos trukumus keliaujant.

Taip pat, esant norui ar reikalui, galima įsigyti parkavimosi vietą (docking station) su papildomomis jungtimis.

Gamintojo nuoroda