penktadienis, kovo 31, 2006

Intel kompiuteriai - ekonomiškai besivystančioms šalims

Viena didžiausių pasaulyje procesorių ir net tik gamintoja Intel ir jos partneriai startuoja programą "Discover the PC" (Atrask kompiuterį), su sistemomis skirtomis besivystančioms šalims.

Intel pristato mažai kainuojančią namų sistemą žmonėms, kurie paprastai nepajėgtų jos įsigyti. Planuojama, jog šiuos kompiuterius platinis pasirinktos šalies vyriausybė, kartu su vietinėmis telekomunikacijų bendrovėmis. Taip pat bus siekiama, jog kiekvienas įsigijęs tokią sistemą, galėtų naudotis ir Internetu.

Šis projektas startuoja Meksikoje, vėliau bus pratestas Brazilijoje, Egypte, Ghanoje ir Nigerijoje, o sąrašas su šalimis bus nuolatos papildomas. Kol kas nėra jokių žinių - ar jame yra ir Lietuva;)

Intel skelbia, jog platinama sistema bus pilnavertė, aukštos kokybės, tačiau pigi ir su lengvai perprantama vartotojo sąsaja. (Tikriausiai vienokia ar kitokia Linux versija).

Šiek tiek anksčiau šią savaitę Intel pristatė projektą "Community PC" skirtą Indijos kompiuterių rinkai. Šis projektas išsiskyrė tuom, kad vienas kompiuteris skirtas daugelio asmenų naudojimui, taip pat atsparus dulkėms, smūgiams, karščiui. Taip pat jis galį veikti esant šokinėjančiai įtampai grandinėje, o reikalui esant - operacinė sistema atkuriama tiesiog paspaudus vieną klavišą.

Intel praneša, jog dirba prie nešiojamų kompiuterių projekto, kuris bus skirtas mokiniams, mokytojams, studentams ir dėstytojams. Visa tai bus antrasis žingsnis įgyvendinant "Discover the PC" kampaniją.

Taigi prasideda Intelio pasaulinė kolonizacija.