trečiadienis, gegužės 03, 2006

Windows Vista gali būti vėl atidėta

Kaip praneša naujienų tinklapis Betanews, busimoji Microsoft operacinė sistema Windows Vista gali būti vėl nukelta keliais mėnesiais į priekį. Vertėtų prisiminti, kad dabar ją numatoma išleisti lapkričio-sausio mėnesį. Kaip teigia tyrimų kompanija Gartner - Vista ypatybės yra persudėtingos, kad būtų spėtos padaryti laiku.

Idomiausia tai, kad Windows Vista originalusis pasirodymas buvo numatytas 2005 metais, bet vis buvo nukeliamas siekiant didesnės kokybės. Windows Vista bus pirmasis didelis Windows platformos atnaujinimas per pastaruosius 5 metus, o pats periodas tarp XP ir Vista - pats ilgiausias Microsoft istorijoje. Daugelis ekspertų mano, kad tai susije su paskutiniais Mac OS X sistemos atnaujinimais.
Kompanija Gartner spėja, kad Vista pasirodys negreičiau kaip po 9 mėnesių nuo Windows Vista BETA2 pasirodymo skirto plačiajai publikai. Microsoft paprieštaravo šiam teiginiui ir pasakė, kad nenumatomi jokie atideliojimai ir Windows Vista pasirodys laiku, t.y. 2006 metų lapkritį stambiausiems klientams ir 2007 sausį - visiems kitiems.