trečiadienis, gegužės 03, 2006

Google nori lyderiauti ir IE7 naršyklėje

Google paprieštaravo Microsoft planams integruoti jų naują paieškos mechanizmą (live.com) į Internet Explorer 7, ji net ryžosi apie tai pasikalbėti su JAV Teisingumo Departamentu, bei Europos Komisija. Nors dabar pagal nutylėjimą IE7 turi Google paiešką, bet ateityje planuojama ją pakeisti į Live.com. Google bando įtikinti, kad tokiu būdų Microsoft siekia nesąžiningos konkurencijos.

Kažkaip keista tai girdėti, kadangi Google pagal nutylėjimą yra FF, Safari, Opera, Konquer ir daugelyje kitų naršyklių pagal nutylėjimą, o pakeist į live.com - nekiekvienas pradedantysis vartotojas sugebėtų.
Šiaip ar taip Google tikriausiai nepaduos Microsoft į teismą, nes galimybė laimėti tokioje byloje būtų minimali, kadangi Microsoft pabrėžia - kiekvienas labai lengvai gali pasirinkti norimą paieškos sistemą, o pirmąsyk nukeliavus į Google.com IE7 pati pasiūlo padaryti Google numatyta paieškos sistema.
Vis gi - Google ima bijoti Microsoft, kadangi naujoji live.com peržengė ribą "pakankamai gera paieška" ir vis tobulėja ir žinoma - bus vienaip ar kitaip naudojama IE7 bei Windows Vista. Microsoft pareiškė, jog siekia, kad išloštų vartotojai, o ne dar viena kompanija rodanti reklamas savo tinklapyje. Į tokias kalbas Google atrėžė, kad galėtų net išimti paiešką iš FF, Opera, Safari ir kitų naršyklių kaip numatytąją.
Mano manymų, tai gali būti išspręsta labai paprastai - pirmąsyk paleidus bet kokią naršyklę, vartotojas turėtų pasirinkti ką myli labiau - Google, Yahoo ar Microsoftą.