trečiadienis, gegužės 17, 2006

Windows Media Player 11 pasirodė

Kaip ir buvo žadėta, šiandien pasirodė Microsoft Media Player 11 vieša beta versija. Tiesa, neoficialiai WMP 11 pasirodė jau prieš keletą dienų, tačiau oficialioji versija yra šiek tiek naujesnė, bei suderinama su URGE. Naujasis grotuvas yra tamsiai pilkšvos/juodos spalvos, su mėlynai baltais mygtukais. Pirmiausiai į akis krenta pasikeitusi vartotojo sąsaja, kuri dabar žymiai patogesnė ir maloniau atrodo. Pagrindiniai mygtukai išdėstyti aiškiai, grotuvo centre, viskas kas nereikalinga sukelta į viršuje esantį pasirinkimo meniu. Jei trokštate senųjų File, Edit ir t.t. > juos galite rasti paspausdami klavišą ALT.

Grotuvas taip pat suderinamas su Microsoft'o ir MTV bendru projektu URGE (Internetine muzikos parduotuvė), kuri skirta konkuruoti su Apple iTunes. Kalbant apie kainas - jos nesikandžioja, dainos parduodamos po 99 amerikietiškus centus. Jei esate tikras melomanas - galite įsigyti mėnesinį mokestį ir už beveik 10 dolerių siųstis muzikos tiek, kiek panorėsite, o už 15 dolerių - galėsite visą įsigytą muziką perkelti į jūsų mp3 grotuvą. Tiesa, labai apsidžiaugti kaip ir nevertėtų, kadangi pasibaigus mėnesiniam abonentui - muzika nebegros.

Tiesa, grotuvas gali rodyti ir nuotraukas, tereikia jas įtraukti į biblioteką ir suskirstyti albumais. Kalbant apie biblioteką, ji - patyrė daugiausiai atnaujinimų. Rinkdamiesi ką norite klausyti šiandien matote ne tik albumo/grupės pavadinimą, bet ir albumo viršelio fotografiją. Dainų paieškai - viršuje yra įtaisyta paieškos sritis.

Vienas iš didesnių grotuvo minusų - nesuderinamumas su kompanijos Apple grotuvu iPod:( bei tai, kad Lietuvos piliečiams vis dar negalima nusipirkti muzikos Internete. Tikiuosi startavus MTV Baltics - viskas pasikeis:)

Besimėgaudami Latvių LadyBird galite pastebėti, kad šį grotuvą galim atsisiųsti iš čia. Norėdami išbandyti MTV URGE teikiamas gerybes 14 dienų nemokamai - spustelkite čia, aišku geriau būtų jei gyventumėt ne Lietuvoje:)