trečiadienis, gegužės 10, 2006

Microsoft atvirumo metas

Naujiena taip pavadinta neatsitiktinai - iš tikro artėja Microsoft atvirumo metas.: jau kitą savaitę visi norintys galės išbandyti Windows Media Player 11 skirtą Windows XP, Windows Vista BETA2, o nuo šiandien ir Windows Live Messenger.


Pradžioje, apie Microsoft Windows Live Messenger 8.:
Nuo šiandien jis tapo atviras, taigi jums nebereikia būti vienam iš tų laimingųjų, turinčių kvietimą pasinaudoti WLM. Jei iki šiol matėte tik Messenger 7.5 ar senesnę versiją, jus nustebins daugelis dalykų - pirmiausiai smulkus vartotojo sąsajos pakeitimai ir atnaujinimai.: nuo išvaizdos ir spalvų, iki mygtukų išdėstymų ir jų dydžių. Priminsiu, jog pirmosios BETA versijos (bent jau man asmeniškai) atrodė žymiai gražiau, tačiau Microsoft gavo daug nusiskundimų, todėl dabar turime tarpinį variantą. Atsirado toks dalykas kaip Windows Live Contacts - visi jūsų draugai bus randami ne tik Windows Live Messenger, bet ir kitose programose ar paslaugose palaikančias Windows Live ID. Vietoje paprasto apsikeitimo failais dabar turime 'Bendro naudojimo katalogus" (Shared Folders), kuriuose patalpintus failus galės pasiimti bet kuris jūsų draugas, gavęs iš jūsų leidimą. Prie naujų galimybių galime priskirti ir VoIP paslaugą pavadinimu Windows Live Call, kuri leis skambinti ne tik draugams turintiems WLM, bet ir visiems draugams turintiems asmeninį telefoną. Įdomiausia yra tai, kad balsu bendrauti bus galima ne tik kompiuterio ir mikrofono pagalba, bet ir įsigijus specialiai tam skirtą bevielį telefoną iš kompanijos Uniden ar Philips. Nors mums tai ir nėra labai aktualu, tačiau lietuviai gyvenantys.: JAV, Vokietijoje, Anglijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje, Belgijoje, Airijoje, Nyderlanduose galės tuo pasinaudoti jau nuo kitos savaitės. Be visa to - rasite dar visą krūvą atnaujinimų, kuriuos pamatysite įsidiegia programą. Ją galima gauti iš čia. Daugiau informacijos ir šaltinis - čia.

Windows Media Player 11BETA
Tinklapis www.thehotfix.net prasitarė, kad turi tam tikros informacijos apie WMP 11 pasirodymą, skirtą XP operacinei sistemai. Jis spėja, kad naujojo grotuvo BETA versija turėtų pasirodyti gegužės 17 dieną, t.y. - kitą trečiadienį. Tokius savo spėjimus paremia pažintimis su darbuotojais, dirbančiais kompanijoje Microsoft. Naujoje versijoje pamatysite ( o kai kas jau ir matė Windows Vista operacinėje sistemoje) tokius dalykus.:

* Naują vartotojo sąsają
* Indeksuotas muzikos bibliotekas su galimybe greitai surasti norimą dainą ar video failą
* MTV televizijos "Urge" muzikos parduotuvę, kaip atkirtį iTunes.
* Vartotojas galės matyti, kokias teises turi į konkretų muzikinį kūrinį ar video failą pasitelkę DRM (Digital Right Management) sistemą.

Ką gi, jei šiandien gegužės 17 diena, tai WMP 11 gali atsisiųsti iš čia.

Apie Windows Vista pasirodymą jau rašiau, todėl atskirai nepaminėsiu:)