šeštadienis, gegužės 06, 2006

BearShare sutiko sumokėti RIAA 30 milijonų

Jungtinėse Valstijose nerimsta kovos su vagimis, prieš kuriuos atkakliai kovoja RIAA (Recording Industry Association of America). Vienas iš paskutinių tokios kovos rezultatų, kompanija Free Peers, kuriai priklauso BearShare tinklas sutiko sumokėti 30 milijonų dolerių, kad išvengtų teismo, dėl įstatymų laužymo. Free Peers taip pat pasižadėjo pašalinti visą nelicenzijuotą muziką iš savo tinklų.

Taip pat susitarime nurodyta, jog Free Peers parduos savo technologijas, tinklapio vardą bei duomenis kompanijai iMesh, teikiančiai legalias P2P paslaugas, spėjama, kad gauta suma bus 4 milijonai amerikietiškų pinigų.

Šį kompanija buvo viena iš septynių, kurios gavo perspėjimo laiškus praeitais metais nuo RIAA. Laiškuose buvo rekomenduojama nedelsiant nutraukti savo veiklą. i2Hub, bei WinMX - užsidarė pačios, BearShare bus uždaryta dabar, o likusios Warez P2P, Limewire, eDonkey bei Soulseek vis dar veikia.

Praeitais metais RIAA pasiekė, kad dar viena P2P kompanija Grokster sumokėtų 50 milijonų dolerių Hollywood'o kino studijoms. Šiaip ar taip, RIAA tikisi, kad pavyks uždaryti visus, nelegaliai veikiančius P2P tinklus, ar bent jau didžiausius iš jų.