antradienis, balandžio 25, 2006

Windows Vista 5365 pastatymas pagaliau pasirodė.

Teko šiek tiek apsimeluoti. Visgi Vista 5365 pastatymas pasirodė tik šį pirmadienį, o praeitą TAP testuotojai gavo 5361. O dabar atsisiųsti ir įsidiegti gali kiekvienas registruotas Microsoft Connect vartotojas. Bet apie viską iš eilės.

Pirmiausiai naujasis User Account Protection. Mano manymu vienas iš prasčiausiai nusisekusių Windows Vista servisų, kadangi dėka jo - negali net nuorodos normaliai ištrinti, kai dirbi ne Administratoriaus rėžimu. Šioje Windows Vista versijoje buvo apkarpyta jo galia, taigi - dabar galima atlikti daugiau paprastų veiksmų, negaunant langelio su prašymu įvesti administratoriaus slaptažodį.

Taip pat - pasikeitė vizualios detalės. Atsirado naujas prisijungimo langas. "Windows sidebar" tapo pusiau permatomas. Nepamenu ar taip buvo ankstesnėje versijoje, bet 'balioniniai" pranešimai virš laikroduko tapo nebe tokie balioniniai, o stačiakampiai. Atsirado daugiau įrankių šoninei juostai.

Kas liečia greitį, tai šį versija lyginant su anksčiau bandyta 5342 veikia žymiai greičiau, kaip ir pats OS užsikrovimas. O darbo metu - valgo mažiau ramų (jei prieš tai ryjo apie 600mb, dabar sėdi sau amiai ir su 300mb). Taip pat - tapo gerokai stabilesnė.

Taip pat pastebėjau, kad į šią versiją nenori diegtis Winampas, bei grįžo kopijavimo ir trinimo animacijos, kurios buvo dingusios 5342 versijoje. Galima pašalinti nereikalingus Windows Vista komponentus.

Jei esate registruotas Microsoft Connect vartotojas, galite atsisiųsti ir išbandyti tiek 32 bitų, tiek 64 bitų versiją.