pirmadienis, lapkričio 13, 2006

Windows Vista - nulaužta, bet vis dar laikos

Taigi, tiek tos kovos su piratavimu ir tobulinant apsaugas - Windows Vista bei Office 2007 diskai buvo atiduoti gamybai, o Internete jau pasirodė nelegalios kopijos. Jos ten atsirado greičiau, nei naujoji Microsoft programinė įranga atsidūrė pas beta testuotojus, užsakovus, ir teisėtus savininkus.

Piratinė Windows Vista versija pavadinta skambiu "Vista BillGates" jau plaukioja Internete, tiesa - pati operacinė sistema nėra modifikuota, o tik pridedamas serijinis raktas, o įdiegta OS veikia 30 dienų. Pats nulaužimas plaukioja atskirai, o nulaužimo principas - sisteminiai failai yra pakeičiami analogiškais iš RC1 ar RC2 versijų.

Žinoma, tai nėra tikrasis nulaužimas, pakeičiant failus iš RC1 ar RC2, OS aktyvavimas tiesiog atidedamas iki RC1 ar RC2 galiojimo laiko pabaigos (sausio mėnesis). Be to - Microsoft turi visu Beta2, RC1 ar RC2 raktus, todėl jie bus anuliuoti, vos tik baigsis jų galiojimo laikas.

Skirtingai nei Windows Vista, Microsoft Office 2007 buvo nulaužtas, nes yra apsaugotas senesne programinės įrangos aktyvacijos versija. Žinoma, Office 2007 irgi gali būti papildytas "Volume Activation 2" versija.

Pagal: APC Magazine

Komentarų nėra: