penktadienis, lapkričio 10, 2006

Windows Vista jau auksinė

Kaip sakoma buvo darbų ir nebuvo laiko parašyti štai tokią svarbią naujieną - Microsoft Windows Vista auksinis diskas jau atiduotas gamybai.

Taigi, galiausiai po 5 metų pertraukos mes turėsime naują Windows šeimos operacinę sistemą su naujomis funkcijomis: padidintas saugumas, patobulinta ugniasienė, Windows Defender apsauga nuo reklamuojančių programų, vartotojų apribojimai ir atskiri nustatymai, integruota paieška, Internet Explorer 7, Windows šoninė darbo juosta, Windows Skaidrių peržiūra, integruotas savi-diagnostika, integruota kalbos atpažinimo sistema, didesnis suderinamumas su žaidimais (DirectX 10), suderinamumas su Windows SuperFetch, Windows ReadyDrive bei WindowsREadyBoost technologijomis, kietojo disko šifravimas.

Windows Vista pasirodys keturiomis pagrindinėmis versijomis:

Windows Vista Home Basic - svarbiausios funkcijos namų vartotojui, kuriam užtenka pasitikrinti paštą ar naršyti Internetą.

Windows Vista Home Premium - svarbiausios funkcijos, o taip pat ir naujoji Windows Aero sąsaja, Windows Media centras, integruotas DVD įrašymas, suderinamumas su planšetiniais nešiojamaisiais kompiuteriais.

Windows Vista Business - suderinimas su Aero sąsaja, padidintas suderinamumas darbui su dokumentais bei suderinamumas su planšetiniais nešiojamaisiais kompiuteriais.

Windows Vista Ultimate - visos geriausios funkcijos iš Vista Home Premium bei Vista Business.

MSDN užsakovams galutinė RTM versija turėtų pasirodyti lapkričio 10 dieną vakare arba lapkričio 11 d. ryte. Verslo klientai Windows Vista versiją galės įsigyti jau lapkričio 30 dieną, o visi likusieji vartotojai tai padaryti galės sausio 30 dieną.

Pirmiausia Windows Vista pasirodys penkiomis kalbomis: anglų, vokiečių, ispanų, japonų ir prancūzų, vėliau, sausio mėnesį bus pateiktos dar 32 kalbų Windows Vista versijos, tarp kurių bus ir lietuvių, o vėliau - Windows Vista pasipildys dar 100 kalbų versijomis.

Kol kas Microsoft.lt nepateikė oficialių Windows Vista kainų Lietuvoje, tik kiek kainuos atnaujinti Windows XP sistemą į Windows Vista naujai įsigytame kompiuteryje. Todėl remiantis Windows Vista kainomis Amerikoje, galime spekuliuoti, kad Windows Vista Lietuvoje kainuos maždaug tiek:
  • Windows Vista Home Basic, 560/280 litų (naujas pirkimas/atnaujinimas).
  • Windows Vista Home Premium, 670/450 litų.
  • Windows Vista Business, 840/560 litų.
  • Windows Vista Ultimate, 1120/730 litų.
Taip pat galite pasižiūrėti galutinės Windows Vista versijos veikimą ar pasinagrinėti paveiksliukus su Windows Vista sistema.

Pagal: Dailytech

Komentarų nėra: