pirmadienis, spalio 16, 2006

Windows Vista licenzijos bei speciali versija Europai

Taip jau nutiko, kad Europos Sąjunga atsisakė normalios Windows XP versijos ir reikalavo, kad Europos Sąjungos narėms būtų parduodama Windows XP N versija, kurioje buvo pašalintas Windows Media Playeris bei dar kelios smulkmenos, taip leidžiant kitoms kompanijoms išlikti konkurencingomis. Žinoma, visai nesvarbu, kad XP ir XP N versijos kainavo lygiai tiek pat, o N versiją įsigijo vos keli vartotojai.

Lygiai to paties Europos Sąjunga nori ir iš Windows Vista, o dabar pašalinta turi būti ne tik Windows Media Player 11, bet net ir didžioji Windows Vista funkcijų skirtų saugumo užtikrinimui, taip užtikrinant kompanijų, gaminančių antivirusines, šnipų aptikimo ir pašalinimo programas konkurencingumą.

Mano manymu, tai visiška nesąmonė. Juk niekas nedraudžia imti ir įsidiegti kokį norį grotuvą jau po operacinės sistemos įdiegimo.


Taip pat pasikeitė Windows Vista EULA licenzija. Nuo šiol vartotojas galės perkelti Windows Vista operacinę sistemą į kitą kompiuterį tik vienąkart (įsigijus Windows XP OEM versiją ir ją atnaujinus, buvo galima kiloti kiek tik širdis geidžia). Šiaip ar taip, šia funkcija su Windows XP sistema pasinaudojo irgi tik keletas žmonių.

Kas liečia Windows Vista aktyvaciją - nuo šiol pakeitus vienu metu kietą diską bei motininę plokštę Windows Vista prašys pakartotinės aktyvacijos, kaip tai darė ir Windows XP, tačiau išliks visiškai rami keičiant video kortą, ramus, procesorių ar kitus įrenginius.

Ir galiausiai - paskutinis pasikeitimas. Į virtualias mašinas teisiškai galima diegti tik Windows Vista Business bei Ultimate versijas. Žinoma, labai lengvai galima įdiegti ir Home ar Basic versiją, tačiau jei žiūrėti iš legalios pusės - tai draudžia licenzija.

Pagal: Paul Thurrott's tinklapį

Komentarų nėra: