pirmadienis, spalio 30, 2006

Windows Live Barcode

Microsoft pristatė naują produktą - "Windows Live Barcode". Ši programa leidžia susikurti dviejų dimensijų brūkšninį kodą į kurį galima patalpinti 450 simbolių tekstinę informaciją ir išsaugoti kaip paveiksliuką. Programos pritaikymo galimybės - pačios įvairiausios.

Tarkime turime delninuką su Windows Mobile operacine sistema, tuomet pasinaudodami integruotu fotoaparatu delninuke (ar gavę paveiksliuką Internetu) galime iškarto jį iškoduoti, perskaityti informaciją brūkšniniame kode bei ją išsaugoti tekstiniame faile.

O viskas vyksta maždaug taip: Jūs dalyvaujate kokioje nors konferencijoje ar pristatyme ir prie dalyvio kortelės nuotraukos, kartu turite ir brūkšninį kodą. Tuomet, bet kas norėdamas gauti jūsų vizitinę kortelę, galės tiesiog nusifotografuoti jūsų brūkšninį kodą. Tą patį galite padaryti ir jūs, su kiekvienu asmeniu ar gauti mažą aprašymą konkrečiam produktui ar prekei.

Pats brūkšninio kodo standartas (QR Code) nėra patentuotas Microsoft korporacijos, todėl galės greitai paplisti bei būti pritaikytas kitų gamintojų programinėje įrangoje.

Pagal: Live Side

Komentarų nėra: