penktadienis, spalio 06, 2006

Microsoft pristatė apsaugas Vista bei Longhorn Server OS

Microsoft ir vėl stengsis apkartinti gyvenimą piratams atnaujindama savo kovą su programinės įrangos piratais. Taigi, visų mylimas "Windows Genuine" sugrįžta, tik šįkart į Windows Vista bei Longhorn operacines sistemas, o vėliau tikriausiai tiek ir į Office 12, tiek ir į kitas MS programas ar žaidimus.

Skirtingai nei Windows XP operacinėje sistemoje, Windows Vista sistemoje bus reikalaujama pateikti legalų produkto raktą per 30 dienų nuo įdiegimo. To nepadarius laiku, sistema apribos tam tikras funkcijas: Aero vartotojo sąsają, Windows Defender, sistemos atnaujinimus ir t.t. Visgi, kritiniai atnaujinimai ir toliau keliaus pas piratus.

Taip pat pasikeis raktų organizavimo tvarka. Korporacija Microsoft daug dažniau tikrins legalius raktus, o visus pavogtus, išplatintus Internete ir t.t. skelbs nelegaliai, todėl gudruolis išplatinęs savo raktą Internete turės vėl aktyvuoti savo Windows Vista kopiją.

Taip pat pasikeis ir produktų raktų administravimas skirtas verslo klientams, kai reikia įdiegti operacinę sistemą į daugelį kompiuterių vienu metu.

Praeitais metais dėl programinės įrangos piratavimo kompanijos leidžiančios programas patyrė 35 milijardus JAV dolerių nuostolio.

Pagal: Dailytech

p.s. Asmeniškai manau, jog Microsoft galėtų geriau išleisti pataisymą, kuris nustatęs nelegalią kopiją formatuoja kietą diską.

Komentarų nėra: