antradienis, rugsėjo 05, 2006

Microsoft Photosynth

Microsoft darbuotojai dirba prie naujo projekto pavadinimu Photosynth, kuris ateityje turėtų pakeisti nuotraukų apdorojimą ir peržiūrėjimą bei patį nuotraukų fotografavimą. Programa galės sinchronizuoti visas jūsų turimas nuotraukas į vientisą 3D pasaulį, kurį galėsi sukinėti, priartinti ar nutolinti. Visiškai jokios įtakos neturės ir tai – ar jūsų nuotrauka bus daryta su 1 megapikselio kamera ar su 1 gigapikselio, nes pasitelkiant matematinius algoritmus nuotraukos bus suvienodinamos iki vienodo, jūsų pasirinkto dydžio. Papildomai, vartotojas galės matyti netgi tai, kokiu kampu ir iš kur buvo fotografuota viena ar kita fotonuotrauka jei tarkim atsistosite aikštės viduryje ir fotografuosite viską ratu, o vėliau ir pačią aikštę.

Įsivaizduokite: vykstate į svetimą šalį atostogų, pridarote krūvą nuotraukų, o programa automatiškai su jūsų pagalba sudaro 3D modelį, kurį galėsite parodyti ar persiųsti savo draugams. Photosynth taip pat galės ieškoti panašių nuotraukų albume pagal tą, į kurią žiūrite.

Dar vienas programos panaudojimas siejamas su mobiliuoju įrenginiu (delninuku, telefonu ir panašiai). Tarkim keliaudami pamatote kažkokį pastatą, kuriuo labai susidomite. Taigi – jūs jį nufotografuojate ir siunčiate nuotrauką Internetu. Programa atlieka nuotraukos analizę ir pasinaudodama duomenų baze ar tarkim tinklapiu wikipedia, atsiunčia dominančią informaciją.

Kol kas neskelbiama nei programos pasirodymo laikas ar kiek ji galėtų kainuoti.

Pagal: dailytech