antradienis, spalio 03, 2006

Vista išeis su šiek tiek mažiau nei 500 klaidų

Microsoft pasižadėjo, jog naujoji Windows Vista operacinė sistema pasirodys tarp spalio 25 ir lapkričio 8 dienos, todėl kompanija skuba dar šį penktadienį pateikti Windows Vista RC2 5743 pastatymą, kuriame ištaisyta daugiau nei 1000 klaidų, rastų RC1 versijoje (o viso jau buvo susikaupė 2479). Tiesa, ne visos jos kritinės ar sukeliančios sistemos nestabilumus.

Kompanija tikisi, jog pasirodžius galutiniai Windows Vista versijai klaidų bus apie 500 ar dar mažiau, kurias vėlgi pavyks apkarpyti iki sausio 1 dienos, kada pasirodys versija skirta privatiems klientams.

Nors operaciniai sistemai pasirodyti kaip ir numatytas terminas (spalio 25 - lapkričio 8 d.), tačiau kiekviena pavėluota diena po spalio 25 korporacijai kainuos didelius pinigus ir greičiausiai ves prie to, jog versija privatiems klientams sausio pradžioje bus pateikta su mažiau pasirenkamų kalbų (bent jau Lietuviška versija tai tikrai nemanau, kad sausio pradžioje pasirodys).

Windows Vista 5743 pastatymas bus pateiktas MSDN bei Technet abonentams bei testuotojams. Kaip ir minėjau šiek tiek seniau - daugiau nepasirodys jokia vieša Windows Vista testuojama versija.

Kas liečia pačią operacinę sistemą, žaidžiu su Windows Vista beta pastatymais jau nuo pačio pirmos Beta1 ir galiu pasakyti tik tiek, jog tai labai smagi operacinė sistema ir tikrai daug patogesnė darbui nei Windows XP.

Pagal: Windows IT Pro

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

kiek vietos uzima suinstaliavus?