pirmadienis, rugsėjo 11, 2006

Intel 4 branduolių procesoriai

Tom's Hardware pasidžiaugė, kad į jų testavimo laboratorijas papuolė pirmieji 4 branduolių Intel procesoriai kodiniu pavadinimu "Kentsfield". Testams buvo pristatyta keturių branduolių, 2.67 Ghz dažnio, 1066 Mhz FSB bei 2x4MB L2 atminties turintis procesorius, veikiantis tiek su 965 tiek su 975X čipų rinkinį turinčiomis motinėmis plokštėmis. Naujieji procesoriai taip pat neturėtų peržengti 130 W energijos naudojimo ribos.


Planuojama, kad pirmieji modeliai prekyboje galėtų pasirodyti spalio viduryje, o oficialiai procesoriai bus pristatyti po poros savaičių. Kompanija AMD taip pat žada savo 4 branduolių procesorius pristatyti švenčių sezonui. (Ištikro tai bus motininės plokštės palaikančios 2, dviejų branduolių procesorius).

Kaip pastebėjo Tom's Hardware, testuotas procesorius pasirodė labai gerai ir vėl pakėlė tiek 3D Mark 05, tiek 3D mark 06 kartelę.

Nors rinkai bus pateikti tik iki 2,7 Ghz greičio procesoriai, Tom's Hardware testuotojai nustatė, kad procesorius gerai sukasi ir prie 3,3 Ghz. Pateiksiu kelias foto su testų rezultatais (tai ne visi testai) ir galiu trumpai pasakyti, kad priklausomai nuo programos 4 branduolių procesorius kai kur parodė net dvigubai geresnius rezultatus!





Komentarų nėra: