antradienis, rugsėjo 05, 2006

Išleista Windows Vista RC1 testuotojams

Microsoft išleido Windows Vista RC1 (Pastatymas 5600.16384.060829-223) testuotojams, kurie registruoti MS Connect tinklapyje. Galima atsisiųsti tiek x86, tiek x64 versijas. Tie kas nėra testuotojai, bet nori vis vien žvilgteltėti, galite atsiųsti iš čia.


Microsoft skuba išleisti Windows Vista laiku, kad nors karta būtų išpildyti pažadai. Jei payginsime RC1 su BETA2 pamatysime didelį skirtumą: OS lūžinėja gerokai rečiau, atsirado daug daugiau suderinamų įrenginių, tvarkyklių, padidėjo bendras sistemos greitis, krovimosi bei įdiegimo laikas.

Pritarsiu keletai Paul Thurrott minčių apie Windows Vista ir paminėsiu šiuos patobulinimus, kaip didžiausias naujienas Windows Vista operacinėje sistemoje:

* Integruota paieška. Pirmos Microsoft kalbos apie tokią paiešką pasirodė dar 2003 ir jos tapo tokios populiarios, kad kompanija Apple ėmė ir įdėjo tokią paiešką į savo OS X 10.4 (Tiger) 2005 metais taip aplenkdama Windows Vista pasirodymą, tuo pat metu pasirodė ir Windows Dekstop Search bei Google Dekstop integruotos paieškos. Tačiau Windows Vista siūloma paieška pranoksta prieš tai sukurtas. Nors ir buvo atsisakyta žadėtosios WinFS, o paliktas sena indeksacija - paieška veikia puikiai, jūs tiesiog spaudžiate "ex-start", renkate tekstą ir matote kaip atsiranda paieškos rezultatai. Jei norite paieškos su parametrais, tuomet paspaudžiate "Search". Paieškos rezultatus galima išsaugoti.


* Windows paveikslų galerija. Skirtingai nuo Windows XP laikų, kai pagrindinis foto rūšiavimas buvo atliekamas katalogais, dabartinė "Windows Photo Gallery" sudaryta iš trijų loginių dalių. Pirmiausiai patenkate į minį galeriją, vėliau galima atlikti fotonuotraukų rūšiavimą, kilojimą, reitingavimą ir galiausiai - redagavimą.


* Spartusis krovimasis. Microsoft žadėjo ne tik greitą sistemos įdiegimą trunkanti tik 15 minučių (nejaugi visi žada taip dažnai perdieginėti Windows Vista??) bet ir spartesnį sistemos darbą. Tai galima atlikti pasinaudojus "Windows ReadyBoost", toks sistemos spartinimas paremtas USB raktu. Jei turite nenaudojamą 1GB raktą, jį galite įkišti į USB lizdą ir Windows Vista pasipildys papildomu 1GB RAM atminties. Taigi, jūs galite paspartinti savo sistemą išleisdami mažiau nei 100lt.

* Aero vartotojo aplinka. Nors gal daugeliui ir nepatinka įvairiausi permatomumai, susiliejimai, spec. efektai ir t.t. Bet ši vartotojo sąsaja taip pat yra labai didelis žingsnis pirmyn. Nors iki galutinės laimės trūksta tik mygtuko "aukštyn" Explorer lange, tačiau naudotis nauja vartotojo sąsaja tikrai patogu.


Pagal: pagaminta namuose