ketvirtadienis, rugsėjo 07, 2006

Dirbtinio Intelekto spartintuvas

Izraelio kompanija "AIseek" sukūrė dirbtinio intelekto spartinimo kortą su Intia procesoriumi. Šis procesorius perima iš pagrindinio sistemos procesoriaus užduotis susijusias su dirbtiniu intelektu: topologinis žemėlapių išdėstymas ir analizė, kelio paieška, simuliacija ir t.t. Kompanija užtikrina, kad jų specializuotas procesorius gali atlikti užduotis susijusias su dirbtiniu intelektu 100-200 kartų sparčiau nei šiandieniniai kompiuterių procesoriai.

Nors toks procesorius bus labai naudingas atliekant mokslinius tyrimus bei modeliavimus, dirbtinio intelekto kūrimo darbuose, tačiau - tokį procesorius ras pritaikymą ir namų kompiuteryje, kadangi galės praturtinti kompiuterinius žaidimus.

Įvairiausios strategijos, šaudyklės ar žaidimai vaidmenimis galės pasipildyti daug protingesniais charakteriais, kurie elgsis daug tikroviškiau ir bus mažiau prognozuojami. Pasauliai pasidarys daug gyvesni, o žaidėjui - bus daug smagiau žaisti prieš kompiuterį.

Šiaip ar taip - prekyboje šios kortos pasirodys tikrai negreit, todėl iki to laiko tikras žaidėjas turi spėti susipirkti kompiuterinę įrangą, kad tilptų visi įmanomi praplėtimai:)

Sakykime tipiškas vaikigalis, save laikantis "geimeriu" kompiuteryje privalės turėti bent dvi video kortas sujungtas į vieną ir tuomet: fizikinio pasaulio spartinimą, dirbtinio intelekto spartinimą, tinklo kortą su nuosavu procesoriumi ir t.t.

Pagal: Dailytech

Komentarų nėra: