penktadienis, rugsėjo 15, 2006

Ar Blu-ray jau numirė?

Jei klausysime daugelio ekspertų, tai galime prieiti prie nuomonės, jog HD-DVD laimėjo formatų karą ir paliko Blu-ray diskus tinkamus tik PS3 konsolei. Paklausite kaip čia tai nutiko? Pasakysiu, jog buvo pristatyti HD-DVD diskai, kurie atbulai suderinami su jau turimais DVD leistuvais, taigi, kam vargti ir pirktis naują Blu-ray ar HD-DVD leistuvą, jei senasis veikia neblogiau?

Suderinamumas paremtas trijų sluoksnių HD-DVD veikimo principu, kai viename sluoksnyje paliekama informacija taip, kad ją suprastų bet koks DVD leistuvas, o visa kita - patalpinama kituose dvejuose sluoksniuose (kiekviename telpa po 15GB). Taigi, turime 30GB diską, tinkanti senam DVD leistuvui.

Šiaip ar taip, tokie pat Blu-ray hibridinių diskų prototipai (įskaitant ir HD-DVD) buvo pristatyti dar 2004 metais, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių nepasirodė kol kas rinkoje iki šiol

O galutinis pergalę vieno ar kito formato lems tik tais tai, kas kainuos pigiau, bus patogiau ir kokį formatą pasirinks kino studijos.

Pagal: APC Magazine

Komentarų nėra: