trečiadienis, birželio 28, 2006

Windows Genuine Advantage grįžta

Microsoft praneša, kad ji jau baigė WGA pranešimų programos testavimą ir greitu laiku pasirodys galutinė WGA versija.

Priminsiu, jog tokia kova su piratavimu prasidėjo dar 2005 metais, tačiau tik šiais pasirodė pirmieji rezultatai.

Trumpai apie patį "atnaujinimą" ir ką jis daro: patikrina jūsų operacinės sistemos registracijos raktą ir jei jis nėra tikras, tai sulauksit pranešimo "Jūsų Windows kopija nėra legali" ir t.t. Ir kol matydavote šį pranešimą - negalėdavote atnaujinti savo sistemos, tačiau galėjote gauti kritinius atnaujinimus.

Taigi - greitu laiku pasirodys atnaujinta kovos su piratavimu priemone. Skirtingai nuo prieš tai buvusios versijos - šią galėsite lengvai pašalinti ar pasirinkti, kad jos nediegti. Nors tiesą sakant - jei atsisakysite ją įdiegti, kartu atsisakysite ir visų atnaujinimų išskyrus pačius kritiškiausius. Žinoma jūs negalėsite atsisiųsti ir įdiegti jokios kitos Microsoft programinės įrangos, kuri tikrina jūsų registracijos raktą.

Prieš tai buvo susilaukta didelės kritikos iš vartotojų, kadangi WGA dažnai susisiekdavo su Microsoft serveriais taip išduodama vartotojo IP (tikriausiai to labiausiai bijo piratai, nes žmogui su legalia Windows kopija tai nėra svarbu). Microsoft pakeitė strategiją, dabar WGA susisieks su Microsoft vienąsyk į 90 dienų, tuo pačiu metu atnaujindama naudojamų ir netinkamų registracijos raktų sąrašą.

Ir galiausiai - kiekvienas norintis galės gauti Windows XP legalią kopiją su sąlygą, kad prieš tai buvo įsigijęs nelegalią, pranešdamas apie piratavimo atvejį bei užpildydamas formą apie tai kur, kaip ir už kiek įsigijote nelegalią programos versiją.