trečiadienis, birželio 28, 2006

Galas "Corporate Edition" raktams

Registracijos raktai (serijiniai numeriai) buvo ir kol kas yra didelis išsigelbėjimas piratams ir didžiulėms korporacijoms. Piratams tuo, kad gali naudoti Windows OS sistemą be WGA perspėjimų apie vogtą programinę įrangą, korporacijoms - kadangi tas pats raktas tinka daugeliui kompiuterių ir palengvina IT administratorių darbą.

Tačiau, kaip jau minėjau prieš tai esančioje naujienoje - kompanija pateikia lengvai įdiegiamą ir pašalinamą WGA tikrinimą bei pristato savo tolimesnį žingsnį - atsisakoma registracijos raktų, taip siekiant sumažinti piratavimo lygį. Visgi - Windows XP piratams dar nereiktų labai išsigąsti, nes šis sprendimas pasirodys tik su nauja Windows Vista operacine sistema bei Windows Vista serveriams skirtoje atmainoje.

Taigi, turėsime operacinę sistemą, kuri kas 30 dienų tikrinsis savo legalumą bei taip pat pasidomės ir apie kitų programų esančių kompiuteryje legalumą (aišku Microsoft stovyklos programų).

Nors visi saugumo sprendimai labai greitai hakerių yra "ištaisomi" bet kompanija Microsoft tikisi, jog taisyti visas programas kas 30 dienų net ir labai patyrusiam hakeriui vieną dieną taps per sunku ar tiesiog nusibos.

www.microsoft.com