trečiadienis, gegužės 17, 2006

Trimatis vaizdas ant jūsų darbo stalo

Prieš keletą dienų, mažai žinoma kompanija "IO2 Technology" pristatė antros kartos "Heliodisplay M2 ir M2i" ekranus. Iš kitų gaminių jie išsiskyria tuo, kad tai nėra visiems įprastas LCD ar CRT vaizduoklis, o plyšys virš jūsų darbo stalo generuojantis neholografinį 30 colių įstrižainės, didelės raiškos ir kontrasto pusiau trimatį vaizdą. Kažką panašaus galime išvysti tik Žvaigždžių Karuose.

Lyginant su pirmos kartos M1 ekranais, M2 turi 87% didesnį ekraną, skleidžia mažiau triukšmo bei rodo daug tikroviškesnį vaizdą. Pats ekranas jungiamas per USB jungtį ir gali atvaizduoti rezoliucijas nuo 800x600 iki 1280x1024, 2000:1 kontrastu kambaryje be tiesioginės saulės šviesos. Tiesa - ar jau minėjau, kad šis ekranas reaguoja į prisilietimus ranka realiu laiku?

Kompanija IO2 teigia, kad rinkos reakcija į šiuos produktus buvo daugiau nei palanki, o kartu su antra karta atėjo produkto lankstumas bei žymiai nukrito kaina (spėjama kad ji bus apie 1500 dolerių už vienetą). Beveik 16 kilogramų sveriantis projektorius, gali būti įmontuojamas į bet kurį stalą ar paviršių, sieną ir panašiai.