antradienis, gegužės 02, 2006

Linux'as pilnai palaikys WiFi

Gegužės 1 diena, Linux pasaulis žengė dar viena žingsnį pirmyn ir pagaliau (po šitokio ilgo laukimo) visiškai bus suderinamas su WiFi technologija, o kalbant paprasčiau - nebereikės ieškotis ir siųstis krūvos failų, kad jūsų nešiojamame kompiuteryje pradėtų veikti WiFi (maniškiam dar ir šiandien tai neveikia:( ). Šio gėrio šaltinis - "Devicescape Software" skyrė pinigų šiam dalykui.
WiFi kol kas sunkiai skverbėsi į atvirojo-kodo operacines sistemas, ir dar sunkiau į Linux pagrindu sukurtus nešiojamus įrenginius (tokius kaip telefonus ir panašiai). Ir tai tik todėl, kad pradedant darbą - reikėjo įsidiegti krūvas papildomų priemonių, o pradedantiesiems Linux vartotojams tai labai nepatiko ar buvo per sunku atlikti patiems.

Kaip teigia generalinis "Devicescape" direktorius - "Šiandien nėra tiesioginio susijungimo tarp dalies nešiojamų įrenginių ir web paremtų paslaugų. Mp3, skaitmeninės kameros, IP telefonai - visi jie pirmiausiai jungiami prie PK, tačiau - yra poreikis tokių įrenginių jungimui tiesiogiai prie Interneto. Aišku, pirmiausiai reiktų pačios WiFi stotelės, tačiau - reiktų ir lengvo įdiegimo. "

Išvados būtų tokios, kaip pirmiausiai lauksime įvairiausių Linux OS distribucijų su pilnu WiFi palaikymų (kad nereiktų siųstis nei papildomo kilobaito), o antra - persiųsti nuotraukas iš skaitmeninio fotoaparato į tinklapį - tikrai puiki idėja, tiesa - pirmiausiai reikia pačios antenos fotoaparate:)