pirmadienis, balandžio 03, 2006

Oro pelės žada pakeisti TV pultelius

Hillcrest Labs pristato naująjį savo gaminį - "nuotolinio valdymo bandelė", tai žiedo formos pelytė skirta nuotoliniam televizoriaus valdymui. O jos tikslas - pakeisti 50 mygtukų tv pultelius į pultelius su ratuku ir dviem klavišais, o visą kitą - palikti rankoms.

Tačiau tai ne viskas -ši pelytė, tik dalis to, ką siūlo Hillcrest Labs. Kompanija taip pat sukūrė išskirtinę navigaciją ekrane, taigi vietoje įprastų tekstinių pasirinkimų turėtume turėti vaizdinę informaciją, pvz.: vartotojas gali padalinti ekraną į daug kvadratėlių, kur kiekviename - galima matyti skirtingų filmų viršelius ir taip toliau. Ši sistema pavadinta "Spontaniška navigacija", kuri leidžia grupuoti ir įvairiai pertvarkinėti vaizdinę informaciją. Kaip sako Andy Addis, kompanijos viceprezidentas "Žmogus įsisavina vaizdinė informaciją 60 kartų greičiau nei tekstinę, todėl pateikti medžiagą visualiai - puikus sprendimas".

Šiaip ar taip, pačioje pradžioje, kai oro pelė buvo sukurta, jį neturėjo į ką taikytis, taigi teko palaukti, kol kompanija Apple sukūrė grafinę vartotojo sąsają. Taigi, galime sakyti, jog jie sukūrė Windows skirtą TV. Ir televizoriaus ekranas jau niekada nebebus toks pats.

Taigi - atsisėdi, pasiimi oro pelę, įsijungi TV, suskaldai ekraną į 300 ekraniukų, kur kiekviename skirtingas kanalas ir iškarto pamatai - kas tave domina.