pirmadienis, balandžio 17, 2006

Nepasitikėjimas Windows palankus Apple

Kaip rodo kompanijos Forrester atlikti rinkos tyrimai, kompanija Apple gali padvigubinti savo rinkos dalį, kadangi didžioji vartotojų dalis yra nusivylusi kompanija Microsoft.

Apple yra viena iš nedaugelio IT kompanijų, kurių prekiniai ženklai įgavo didesnį pasitikėjimą per praėjusius du metus. Taigi, leisdama įdiegti Windows į savo kompiuterius Apple leidžia visiems nepatenkintiems vartotojams pabandyti kažką kitką neprarandant nieko.

Visgi, kompanija Apple šiek tiek turėtų susirūpinti, kadangi didžioji iPod vartotojų dalis negalvoja, jog tai ta pati kompanija gaminanti kompiuterius arba iš vis nežino gamintojo. Palyginimui - tik 5,2 milijonai iš apklaustų 42 milijonų iPod savininkų pasakė, kad jie naudojasi Apple produkcija. Taigi, kompanija Forrester patarė, jog reiktų daugiau suglaudinti ženklus Apple ir iPod, bei sumažinti produktų kainas.

Smalsumo dėlei pridusiu, jog vartotojai labiausiai pasitiki prekiniais ženklais.: Bose, Dell, Sony, Panasonic ir Hewlett-Packard, o labiausiai nusivylę - Microsoft, LG, Toshiba, Hitachi, Gateway.